2014. április 4., péntek

Japàn - 8.nap


Kioto letudva, most mar a shinkamsenen ulunk utban Fukuyama fele.

A mai napra igen retek idot vetitettek elenk a japok idojosok boruval, esovel. Ahhoz kepest volt minden: felho esovel, napsutes esovel, de leginkabb sok-sok napsutes.

A csomagokat ledobtuk a palyaudvaron, es ismetelten nyakunkba vettuk a varost. Elsookent a sogun fohadiszallasat neztuk meg (Nijojo kastely), ahol nem lehetett fotozni, de a padlo minden lepesnel megcsikordult. Ez szandekos konstrukcio, nehogy meglepje egy kisebb hadsereg a bentlevoket.

Ezt kovetoen egy szep parkban elfogyasztottuk ebedunket. A csaszari kastely talalhato itt, de mint kiderult, elozetes regisztracio kell a belepeshez.

Igyhat tovabb buszoztunk egy ujabb kotelezo elemhez, a Kyomiudera templomhoz, ami egy domboldalban all. A kilayas gyonyoru volt.
Elidoztunk meg nem keveset a kozeli szuvenireseknel, majd bebuszoztunk Gionba, hatha latunk meg valamit a csereszmyefakbol a folyoparton. Persze megint csak sotededesre ertunk oda.

Kiotoi tartozkodasunk megkoronaztuk meg s Yodpbashi aruhaz jatekosztaluan valo nyaladzassal, most pedig hamarosan megerkezunk mar.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése