2014. április 1., kedd

Japán - 5. nap



Szép, napos, néhol felhős időre ébredtünk, hozzáteszem nem túl korán. Mire eljutottottunk a császári parkba, már dél is elmúlt. Ott sétafikáltunk egy keveset, és felfedeztük a tökélatas hanamizó helyet. Egy füves rét, körbe szegélyezve cseresznyevirágokkal.


Követtük a többi japók (és néhány magyar) példáját, és letelepedtünk az egyik fa közelébe. Ott elővettük elemózsiánk egy részét, és a tökéletes zent elérve befaltuk. Majd nézelődtünk, pihentünk még vagy egy órát.
A japókok az ezen szakaszában előszeretettel jönnek ki ide a környező irodaházakból, és fogyasztják el ebédjüket a hulló szirmokat nézegetve (igen, néhol már hullatja virágát a cseresznye).


A parkból kiérve kinéztünk magunknak egy templomot a közelben (értsd 20 percre metróval, amiből 500 m-t a föld alatt gyalogoltunk, hogy elérjük az állomást). Mint kiderült, nem a külföldi turisták első számú kiemelt látványossága, a legtöbb ott tobzódó helybeli volt. A templom szintén körbe volt ültetve cseresznyével, így a gyönyörűség láttán a sírás kerülgetett. :)


Majd visszatértünk Akihabara negyedbe (a high-tech cuccok fellegvárába), ami innen egész közel volt. Az útikönyv leírása alapján megkerestük azt a boltot, ahol 5 szinten át csak mangafigurák vannak. Az az igazság, hogy 99%-áról még csak nem is hallottam az ott lévő babáknak (hihetetlen, hogy van élet a Naruton, Dragonballon túl is).
Szerintem vagy két órát töltöttünk el a boltban, de a végén már nem fogta az agyunk a szem által küldött infókat. Így történt, hogy a sok csodás tárgy közül mindössze egy 150 yenes kis kulcstartót vettünk...


Ezt követően visszaténferegtünk ugyanabba az áruházba, ahol a fotógépet vettük, ugyanis kellett néhány kiegészítő hozzá. Meg persze a játékrészleget is meg kellett nézni újra, tüzetesebben. A modelleknél már tócsában folyt a nyálunk. Volt mindenféle robot, Nausikaa, japán templomok, és már fogalmam sincs még mi.
Az itt fellelhető dolgoknak kb. 5 %-a jelenik meg egy nagy anime találkozón Pesten...


A nap végén nyugati stílusú vacsorára pörögtem rá (kicsit besokalltam a sok új íztől). Valami nagyon finom, porhanyós, panírozott, sajttal töltött husikát ettünk káposztával, amihez persze egy tál miso leves és rizs is járt (e két utóbbit utántöltötték, amennyiben az ember úgy kívánta).


A hét további részében Kiotó és Hiroshima lesz a program. A laptop itthon marad, úgyhogy csak címszavakban jön a további beszámoló.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése